Hjælp dine medarbejdere videre på arbejdsmarkedet med et outplacement forløb

For et halvt års tid siden kom jeg som leder i en økonomiafdeling i den triste situation at være tvunget til at fyre fire medarbejdere i min stab. I forbindelse med at fyringerne blev vedtaget, tog vi en beslutning om at tilbyde et et omfattende outplacement forløb for de ansatte, som fik en fyreseddel. Med disse outplacement forløb så vi nemlig muligheden for at give dem et optimalt afsæt for at komme videre på arbejdsmarkedet. Det mente vi, at vi havde en forpligtigelse til at gøre, eftersom vi reelt var tilfredse med deres indsats. Som et resultat af krisen var vi i firmaet dog nødsaget til at spare på budgetterne.

Det bedste ved at give de fyrede ansatte et af disse outplacement forløb er, at vi selv i tiden efter, at afskedigelserne er blevet effektueret, har haft mulighed for at nyde godt af nogle fleksible og glade medarbejdere i afdelingen. Samtidig har outplacement forløbene for de ansatte, som fik en fyreseddel medført, at de øvrige medarbejdere i afdelingen har haft lettere ved at acceptere de mange forandringer ifm. fyringerne. Investeringen i outplacement viste sig som følge deraf at være en måde at bevise, at vi bærer et ansvar for vores medarbejdere samt skabe fundamentet for en fredelig stemning i en særdeles svær situation.

For de ansatte, der fik en opsigelse, har deres outplacement tillige gjort en kæmpe forskel. Gennem opsigelsesperioden har de hver især haft en fast tilknyttet outplacement konsulent fra et konsulentfirma der bl.a. har assisteret med gode råde om at skrive målrettede jobansøgninger såvel som resumé til udvalgte stillinger. Outplacement rådgiveren har derudover også tilbudt en gennemslagskraftig vejledning, der har sikret, at de ansatte fik assistance til at få kortlagt deres personlige kompetencer såvel som potentielle muligheder på arbejdsmarkedet. Som følge heraf har de følt sig godt rustet til at lede efter et nyt job.

Skal du til at føre en fyringsrunde i din organisation ud i praksis, eller er I nødsaget til at sige farvel til en ansat? Uagtet baggrunden for afskeden og størrelsesordenen for en fyringsrunde, er outplacement for alle de berørte ansatte en attraktiv investering for både organisationen og de medarbejdere, som fik en fyreseddel. Med baggrund i de imponerende erfaringer fra min egen afdeling, vil jeg af den årsag anbefale på det kraftigste, at man i vid udstrækning beslutter at budgettere med outplacement forløb, såfremt man er tvunget til at opsige ansatte.

Hvis du selv har fået en fyreseddel, og har du svært ved at bevare overblikket over, hvordan du skaffer et andet job? Så bør du også se på om der er en mulighed for, at organisationen måske vil hjælpe på vej ved at investere i et outplacement sparringsforløb. I den forbindelse kan tillidsmanden i organisationen måske fungere som din sparringspartner og hjælpe dig med at få tilføjet et tilbud om outplacement i selve fratrædelsesaftalen. Med et outplacement rådgivningsforløb får du nemlig et optimalt udgangspunkt for at bruge fyringen på en konstruktiv måde og sætte andre personlige målsætninger for din arbejdsmæssige fremtid.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.