Rådgivning til det ultimative pillefyr

Dengang jeg agtede at købe et pillefyr, havde jeg svært ved at opstøve noget sted, der faktisk havde tilstrækkelig information. Pga., at de jo helst vil tjene penge selv og dermed tit uddeler partiske råd, er det ikke altid en fordel at opsøge en butik.

At spørge personer, som faktisk bruger pillefyr & således vil oplyse om samtlige ulemper og glæder, bliver egentlig det bedste valg. Om man reelt har mulighed for at spare penge, var den ting, som bekymrede mig primært omkring et pillefyr. I sammenligning med fyringsolie bliver træpiller en hel del billigere – ved denne forespørgsel var der faktisk slet ingen usikkerhed. I sammenligning med solcelleanlæg og jordvarmeanlæg tjener du med det samme slanter svarende til din installationsomkostning, således at købet nemt bliver pengene værd.

I kontrast til et oliefyr forbliver et pillefyr bedre, i spørgsmålet omkring miljø og forurening, og brug af piller af træ, der laves af levnede spåner af træ fra træværker, er mere miljø-neutralt til sammenligning med gas. Ganske rigtigt kommer her en del større vedligeholdelse, hvis man ejer et pillefyr i forhold til elektrisk varme eller naturgas. Dette kan bestemt kaldes muskelkrævende og svinende slæb, da man selv bliver tvunget til at hælde træpiller på. Tømmes for sod og ordnes bør fyret dertil nogle gange.

At lidt arbejde skal opveje en besparelse på flere tusinde kroner pr. sæson, mener mange ganske vist ej.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>