Jordvarme og biobrændselsfyr: Hvad skal jeg vælge?

Opmærksomhed på klimaet har der været meget af henover de sidste par år, hvilket har formået at give mig et herligt indfald. Jeg har jo bestemt mig for, at jeg vil erstatte det bedagede opvarmningssystem med et biobrændselsfyr, som er såvel dugfriskt som klimarigtigt! Udover en begrænsning af kuldioxid-produktionen vil det faktisk også have den effekt, at jeg jo ender med at spare penge, eftersom biobrændsel koster en hel del færre penge end gas + fjernvarme.

Allerførst har jeg overvejet nogle Windhager-biobrændselsfyr, og jeg havde endda på det nærmeste afgjort hvilket et, jeg ville købe, da jeg snublede over et website vedrørende jordvarme. Et jordvarmeanlæg er jo samtidig et miljørigtigt boligopvarmningssystem, som er egnet som alternativ til et biobrændselsfyr. Pt. aner jeg ingenlunde, hvad jeg vil indhandle!

Jeg er egentlig i stand til registrere både plusser og minusser ved begge alternativer. Jordvarme besidder eksempelvis det plus, at det er en kontinuerlig energikilde, og at man blot faktureres for den el, som jordvarmeanlægget skal bruge for at lave energi af jordvarmen. Det er dog forholdsvist kosteligt at få installeret, så i første omgang vil et biobrændselsfyr produceret af mærket Windhager utvivlsomt være mest favorabelt.

Samtidig består et jordvarmeanlæg imidlertid i længere tid, & jeg er bevidst om, at anlægget allerede inden ti år kan have tjent sig ind, så det er egentlig ej noget dumt indkøb. Jeg er altså meget i tvivl, skønt jeg fortsat foretrækker Windhager biobrændselsfyr.

Forekommer der nogle af jer, der ligger inde med viden om de 2 opvarmningssystemer, og som kan formå at forære mig et fantastisk råd…? Det vil jeg i hvert tilfælde sætte pris på!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.