Hvad beskrives som plusset med pallerammer til havebed?

Ejer du en have samt har planer om at eje nye urtehaver? Såfremt får du nok svært med at få at vide, netop hvordan, disse grøntsagshaver bør opføres. Jeg ligger inde med et enkelt løsningsforslag – pallerammer.

Sædvanligvis er pallerammer egentlig slet ikke noget, flertallet ville sætte i forbindelse med køkkenhaven, men pallerammerne forekommer sig egentligt rigtig funktionelle! Pallerammer anvendes sædvanligvis til lettere at være i stand til at placere varer ovenpå træpaller, og pallerammerne er problemfrie lige at folde sammen, når de ikke anvendes. Når man bruger pallerammer til blomsterbede bliver en af de vigtigste fordele, at de kan placeres stabilt ovenpå hinanden, hvilket betyder, at dit højbed reelt kan opføres i netop den højde, du behager. Dette forøger varmen rundt om blomsterne, løfter bedet væk fra blyforurenet muld, og resulterer i en udholdelig luehøjde. Pallerammer bliver sædvanligvis produceret af meget dårligt plus naturligt træ, hvorfor rammerne ikke må befinde sig i ubeskyttet kontakt med jorden, bør man alligevel ej glemme. Det kan i stedet være godt at dække kontaktfladen med vandfast materiale.

Noget andet praktisk ved at anvende pallerammer som højbede er, at de besidder en fin længe. Flertallet synes måske, at pallerammer er ganske lille en størrelse, men jeg tænker selv, at de har en ganske perfekt størrelse til mellemstore højbede indeholdende lyng og krydderurter.

At man blot skal prøve sig frem, er egentlig det mest optimale råd. Dersom man angrer, at man har lavet et urtebed af dem, er det heldigt nok ej særlig mange penge, som gik tabt, da pallerammer heldigt nok ej er omkostningsfulde.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.