Forskellige efterskoler for alle 8. – 10. klasses elever

Kunne du tænke dig et interessant skoleår? Så kan jeg anbefale dig at overveje efterskole… Der er cirka tohundredeogtres efterskoler i landet: på Sjælland, på Fyn, i Jylland foruden en på Bornholm. En efterskole er en dansk opfindelse, hvor unge på cirka 15 år kan gennemføre det sidste skoleår. Det er principielt en kostskole, af den grund at man ikke kun er i skole der, men tilmed bor der. Elevernes faglige plus subjektive evolution tager efterskoler sig af, og således får teenagerne en god start på voksenlivet.

Ikke een skole er magen til de andre, det vil sige, at der med stor sandsynlighed findes en efterskole, som matcher dig. Der er f.eks. efterskoler for teenagere med specielle nødvendigheder, blandt andet efterskoler til ordblinde. Alle efterskolerne er ejer af masser af forskellige fag, fritidsarrangementer & skolerejser. Oven i købet kan du vælge en efterskole med fælles interesser for alle. Det kan være en fodbold- og håndboldefterskole.

Jeg har hørt, at et efterskoleår kan sammenlignes med hele fem menneskeår. Forståeligt er det faktisk, hvis man tager i betragtning, at der faktisk er sindssygt meget, du på bare et efterskoleår er med til. Tilmed får du masser af gode venner og veninder, som du rapt lærer godt at kende, pga. at I lever sammen; bor sammen og er i skole sammen. Hoveddelen af efterskoler indehaver linjefag plus talrige forskellige valgfag – ud over de almindelige fag. På grund af det er det muligt selv at bestemme, hvorledes dagen skal være.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.