Et professionelt vikarbureau kan tage sig af talrige forskellige opgaver

Et væld af plusser vil din virksomhed få, hvis din virksomhed benytter et professionelt vikarbureau. En velfungerende løsning for et firma er et professionelt vikarbureau på mange måder. For det første kan dit firma så let som ingenting sørge for, at den aktuelle personalesammensætning hele tiden er perfekt uden at spilde jeres sparsomme tid på nyansættelser og fyringer ud fra behov. Dvs., at dit firma får en perfekt mulighed for at regulere antallet af medarbejdere efter behov ift. afgrænsede perioder med spidsbelastning eller nedsat arbejdspres. Som følge deraf kan et vikarbureau være en effektiv ordning, bl.a. ifm. perioder med afholdelse af ferie, langvarige sygemeldinger, sæsonbetonet spidsbelastning mm..

Jeg og min afdeling anvendte i det første års tid i afdelingen ekstremt mange af firmaets ressourcer på fyringer eller nyansættelser af ansatte, i min funktion som HR-konsulent i et mellemstort firma inden for forlagsbranchen. Da jeg var ude ved et gå-hjem-møde om HR i mediebranchen fortalte en tidligere studiekammerat, som tillige er HR-ansvarlig i virksomhed fra samme branche, om hendes virksomheds omfattende samarbejde med et professionelt vikarbureau. Til at begynde med tog det mig på sengen, hvor meget succes hendes firma egentlig opnåede som et resultat af samarbejdet med vikarbureauet. Alt det det i realiteten er muligt at få hjælp til fra et vikarbureau, blev jeg derudover forundret over. Et effektivt samvirke med det samme vikarbureau, har vores firma lige siden den samtale grundlagt. Ved mange tilfælde, hvor vi har haft stort anvendelse for en eller flere ekstra medarbejdere i nogle dage eller evt. i op til et halvt års tid, har konsulenter fra vikarbureauet først og fremmest leveret vikarer med den rigtige kunnen til den specifikke arbejdsopgave med det samme. Plusset ved denne ordning bliver, at mange af de udsendte vikarer har løst opgaver for vikarbureauet i en længere periode.

En god fornemmelse af, hvilke kandidater der vil give os en optimal hjælp, gives konsulenterne på vikarbureauet derfor. Alt papirarbejde som bl.a. lønudbetaling, pension et cetera, ordner vores vikarbureau tilmed, i forbindelse med denne form for samarbejdsaftale, mens vi blot betaler et fastsat beløb per time til vores vikarbureau. I begyndelsen anvendte vores virksomhed udelukkende dette vikarbureau i forbindelse med vikarordningen en gang imellem, når det spidsede til. Andre personaleopgaver, så vi vores snit til at give til vikarbureauet ifm. projektansættelser samt i forbindelse med fastansættelser, da vi i HR-afdelingen fik et større indblik i fordelene & mulighederne ved vores vikarbureau.

Vores virksomheds krav og de potentielle nye medarbejdere, har vikarbureauets konsulenter kendt usandsynligt succesfuldt, beretter erfaringen. Kunnet indkredse en konkret personprofil og beskrivelse af jobindholdet med afsæt i vores firmas aktuelle opgaver og behov, og bagefter etablere vores kontakt til de rette kandidater og udføre person- & færdighedstests af kandidaterne for os, har vikarbureauet derfor. Konceptet ved navn Try & Hire, med hvilket vi efterfølgende et vikariat af tre måneders varighed har muligheden for at fastansætte den pågældende medarbejder helt uden at have flere bekostninger til vikarbureauet, har vores firma tilmed haft gode erfaringer med.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>